Circulair inrichten

Meedoen met de circulaire economie

Nieuw businessmodel

De circulaire economie is bezig aan een opmars. Steeds meer organisaties vinden slimme manieren om dit concept te integreren in hun werkwijze en daarmee invulling te geven aan hun activiteiten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Waar het bij de circulaire economie om draait is het creëren van een gesloten kringloop: we verminderen de hoeveelheid afvalstoffen en hergebruiken grondstoffen. We gaan zuiniger om met de natuurlijke hulpbronnen zodat deze niet uitgeput raken en deze ook in de toekomst beschikbaar blijven.

Daarnaast vindt er een verschuiving plaats van bezit naar gebruik. Het bezit wordt minder relevant: in plaats daarvan ligt de focus op gebruik. Fysieke producten gebruiken we voor een periode en vervolgens zorgen we dat aan het einde van de gebruikerscyclus deze een nieuwe bestemming krijgen volgens de principes als reuse, repair en refurbish. Is het product aan het einde van zijn levenscyclus? Waardevolle materialen worden gerecycled en opnieuw gebruikt.  

Een groeiend aantal businessmodellen in zowel de consumenten- als de B2B-markt worden volgens dit principe aangepast. Daarnaast nemen steeds meer organisaties de stap om zelf ook circulair in te kopen.

 

De circulaire economie in 4:05

Bron

https://www.ellenmacarthurfoundation.org

 

Kantoormeubelmatch
Hoe dit werkt met Kantoormeubelmatch? Kantoormeubelmatch heeft zelf geen voorraad kantoormeubels of inkoop. We koppelen vraag en aanbod aan elkaar en zoeken de juiste match bij elk vraagstuk. Dit doen we niet alleen: Human Office BV (Duiven) is onze partner. Zij voorzien in het aanbod alsmede de uitvoer en nazorg van uw project:
  • Ontkoppelen, afvoeren, opslaan van uw huidige kantoorinrichting.
  • Inruil en vervanging of refurbishing en deels vernieuwen van uw kantoormeubilair.
  • Terugplaatsen en heraansluiten (inclusief cable management) van meubilair en apparatuur.

 

Interesse? Neem contact op en laat u informeren over de mogelijkheden.