In het kort

Concept

Oorzaak

Kantoormeubilair van A-merken is duur. Toch wordt er in veel gevallen gekozen om in nieuwe werkplekken te investeren bij verhuizing of renovatie. Het Nieuwe Werken heeft daarnaast gezorgd voor een structurele lagere vraag naar beschikbare werkplekken. Ook door faillissementen wordt het aanbod regelmatig aangevuld en moet snel worden doorverkocht.

Gevolg

Het resultaat is een overschot aan A-merk kantoormeubilair dat niet aan het einde van de technische levensduur zit. In veel gevallen wordt het tegen hoge kosten opgeslagen en gerecycled. Het groeiende aanbod zorgt ervoor dat de economische waarde daalt en interessant wordt voor organisaties die nieuwe werkplekken creëren of willen vernieuwen. 

Oplossing

Door vraag en aanbod op elkaar af te stemmen is het mogelijk kantoormeubilair direct in een nieuwe omgeving te plaatsen. Kosten voor opslag en recycling worden bespaard, afvalstromen worden verminderd en tevens wordt de levensduur van een meubel verlengd. Goed voor de portemonnee, maar zeker voor je prestaties op het gebied van duurzaamheid en innoverend ondernemen. 

Hoogwaardig kantoormeubilair van A-merken gaat wel 20 jaar mee.